AKTUELNO

Gosti Novog jutra prelistavali su naslovne strane dnevnih novina, posebno se osvrćući na poslednja dešavanja na KiM, kao i na aktuelne teme iz crne hronike.

Kada je reč o dešavanjima na KiM, urednik crne hronike u "Večernjim novostima", Nikola Nedeljković kaže da je u Starom Gackom došlo do svađe na terenu između grupe albanskih i srpskih momaka. Došlo je do koškanja, u šta se umešala i žena sa detetom.

- Srbi su pozvali policiju, nakon čega je nastala tuča u kojoj je jedan momak udaren u glavu. Uhapšeni su Srbin i Albanac, a žena i beba su se nagutale biber-spreja. Ovo je još jedan dokaz da Srbi nemaju zaštitu kosovske policije i međunarodne zajednice, te da su maksimalno ugroženi. Srbi dola žive u strahu već 19 godina i Kosovo je uvek tema - kaže urednik "Novosti".

Novinar TV Pink Mladen Mijatović ističe da smo svedoci da Srbi na KiM nemaju nikakvu zaštitu, da napadi postaju intenzivniji, te da nije očekivao reakciju kosovske policije, ali jeste međunarodne zajednice koja prema Rezoluciji 1244 mora da zaštiti građane koji žive na KiM.

- Čini mi se da međunarodna zajednica ima dvostruke aršine - kaže Mijatović.

Foto: TV Pink

Aleksandar Crnomarković, novinar "Informera" podseća da spoljnu politiku na KiM kreira Amerika.

- Ne znam dokle ćemo trpeti i imati strpljenja za sve ovo - kaže novinar.

Govoreći o tragediji kod Zrenjanina, kada se 13-godišnji dečak utopio u jezeru novinar TV Pink kaže da se mora voditi računa jer se ovakve nesereće, prema statistici, dešavaju upravo u ovom periodu kada je i dalje velika temperaturna razlika između vode i vazduha.

- Dečaci su mogli da vide znak da je kupanje zabranjeno i sva trojica su neplivači. Ipak, rešili su da uđu u vodu - kaže Mijatović za "Novo jutro".

Govoreći o poseti Vojislava Šešelja Miodragu Ulemeku Legiji, koja se nalazi na gotovo svim naslovnim stranama današnjih dnevnih novina, Nedeljković smatra da je ovom događaju data prevelika pažnja.

- Jeste bilo interesantno, najavljivana je poseta, ali nije ovo toliko bitno, jer, niti ima intriga, niti će se nešto u suđenju promeniti - kaže Nedeljković.

Foto: TV Pink

Crnomarković smatra Šešelja "kraljem self-marketinga".

- Izreklamirao je sam sebe na najbolji mogući način. Informer ima korektnu saradnju sa Šešeljem, s jedne strane je beskrajno simpatičan zbog svog intelekta, a s druge strane niko zdravog razuma ne može da podrži ovakve akcije - kaže novinar "Informera" za Pink.

Kako kaže sramota bi bilo osloboditi ubice bivšeg premijera Zorana Đinđića.

Komentarišući hapšenje Mehe Omerovića u Frankfurtu usled nesporazuma, Mijatović kaže da ne zna detalje, ali da su nemačke vlasti privele Omeroviće zbog sumnje da u fri-šopu nije platio parfem.

- Neprihvatljivo je ovakvo ponašanje bilo kom čoveku, a posebno prema članu jedne delegacije - kaže Mijatović.

Crnomarković kaže da je Omerović izjavio da je do nesporazuma došlo kada je istrčao do toaleta sa sve robom, jer ima dijareju. Posle je navodno planirao da se vrati. Priča je čudna i tragična, jer se na kraju pozvao na diplomatski imunitet - kaže Crnomarković.

Kada je reč o navodnim novim saznanjima u istrazi ubistva Jelene Marjanović, Crnomarković ističe da su ta saznanja promocija vrlo neozbiljnih ljudi.

Foto: TV Pink

- Dobili smo ozbiljnu optužnicu i doveli slučaj pred kraj i sad treba da pravimo marketing nekog parapsiloga iz Amerike?! - kaže Crnomarković.

Nedeljković podseća da u ovoj fazi ne mogu biti nova saznanja, barem kada je reč o povredama na telu ili obdukciji.

Mijatović ističe da se TV Pink rukovodi samo činjenicama, te da je bespredmetno baviti se teorijama zavere.

Naslov da Luka Lazukić traži alimentaciju, Mijatović komentariše kao neverovatno.

- Dogodilo se nasilje koje je neoprostivo i koje nigde ne sme da se dogodi i ne sme da se toleriše - kaže novinar Pinka.

#Mladen Mijatović

#Novo jutro

'